Πώς να φτιάξετε υπέροχα παραθυράκια από plexiglass που μοιάζουν με βιτρώ.

Τα γυάλινα βιτρώ είναι αξιοθαύμαστα αλλά απαιτούν  πολύ χρόνο αλλά και χρήμα για να τα αποκτήσουμε. Με το  plexiglass μπορούμε να μιμηθούμε την βιτρό εμφάνιση μέχρι και 90% πιο εύκολα και με πολύ μικρότερο κόστος, ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε ένα τετράγωνο φύλλο plexiglass  σε διαστάσεις μικρού παραθύρου, ένα φύλλο χαρτί, ένα σκούρο μαρκαδόρο, κολλητική ταινία μια μαύρη κολλητική γόμα και μπογιές γυαλιού.

1.)Ζωγραφίστε ή αποτυπώστε το σχέδιο της επιλογής σας σε ένα φύλλο χαρτιού με χοντρό σκούρο μαρκαδόρο, για να φαίνονται καλύτερα οι λεπτομέρειες. Εάν κάνετε την διαδικασία για πρώτη φορά, είναι καυτερά να χρησιμοποιήσετε απλά και όχι πολύπλοκα σχέδια για την δική σας ευκολία. Μετά από 1-2 φορές εξοικείωσης με τα βήματα, θα μπορείτε να προχωρήσετε και σε πιο πολύπλοκα σχέδια.

2.)Κολλήστε το σχέδιο με κολλητική ταινία στην πίσω πλευρά του plexiglass . Ξεκινήστε να σχεδιάζετε την μπροστινή πλευρά με μια μαύρη γόμα (έχοντας δηλαδή το σχέδιο στην από κάτω/πίσω πλευρά ως καθοδήγηση).  Η χρήση της γόμας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού έχει την τάση να κολλά πολύ εύκολα στην επιφάνεια του plexiglass  και  συνεπώς είναι εύκολο να κάνετε λάθος, ιδιαίτερα αν είστε πρωτάρηδες. Εάν διστάζετε να την χρησιμοποιήσετε απευθείας στην επιφάνεια, πειραματιστείτε με μια μικρότερη ακρυλική επιφάνεια πρώτα.  Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να την απομακρύνεται με ξέστρο, αλλά και πάλι θέλει προσοχή ώστε να μην προκαλέσετε εκδορές.

3.)Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει όλες τις λεπτομέρειες προσεκτικά, μπορείτε να ξεκολλήστε το κολλημένο σχέδιο από την  πίσω επιφάνεια.  Μπορείτε να το ξεκολλήσετε και μετά το πέρας της διαδικασίας αλλά είναι πιο εύκολο και ασφαλές να το απομακρύνεται πριν.

4.)Προσθέστε χρώμα με πινέλο και μπογιές. Εάν θέλετε ελαφριά κάλυψη, ένα στρώμα μπογιάς είναι αρκετό— διαφορετικά προσθέστε 2 ή και περισσότερα χρώματα για περισσότερη κάλυψη.

5.)Αφήστε το σχέδιο να στεγνώσει για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο.

χάραξη γραμμάτων με laser