Πλέξιγκλας και ανθεκτικότητα

Αναμφισβήτητα το γυαλί είναι από τα πιο ευαίσθητα υλικά το οποίο πρακτικά σημαίνει πως οτιδήποτε κατασκευάζεται με γυαλί, υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει ακόμα και μετά από μια μικρή πίεση που θα ασκηθεί πάνω του.

Για παράδειγμα, στα κάδρα παλαιότερα, για προστατευτικούς λόγους, χρησιμοποιούσαν γυαλί για να μείνει όσο το δυνατόν ανεπηρέαστο το έργο τέχνης στο πέρασμα του χρόνου. Όμως αυτό δεν είναι και το πιο ασφαλές καθώς εάν το κάδρο ή οποιοδήποτε αντικείμενο με γυαλί πέσει κάτω, τότε είναι σχεδόν αναπόφευκτη η καταστροφή του γυαλιού. Στο σημείο αυτό κάνει δυναμική την εμφάνισή του το Plexiglass.

Το Plexiglass είναι το ιδανικό υλικό;

To plexiglass (πλέξιγκλας) είναι το ιδανικό υλικό που μπορεί να αντικαταστήσει το γυαλί και να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις. Η αντοχή του είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από του γυαλιού και προσφέρει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο πέρασμα του χρόνου, δεδομένου του ότι δεν κινδυνεύει να σπάσει τόσο εύκολα όσο το γυαλί. Ούτε καν ραγίζει εύκολα ακόμα και μετά από μια σχετικά υψηλή πίεση που θα του ασκηθεί.

Κατά συνέπεια έχει αυξηθεί η χρήση του Plexiglass και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές περιπτώσεις που μπορεί να αντικαταστήσει το γυαλί. Η δε εμπορική του χρήση είναι αυξημένη καθώς τόσο π.χ. σε διαφημιστικά είδη όσο ακόμα και στον εξοπλισμό ενός καταστήματος, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κατασκευαστούν κάποια πράγματα με plexiglass. 

ρολόι plexiglass

ρολόι plexiglass