Πώς να κόψετε το plexiglass με το χέρι

Σε περίπτωση που έχετε στην διάθεση σας plexiglass σε ακατέργαστη μορφή και θέλετε να το κόψετε για τυχόν μικρότερες κατασκευές, η διαδικασία είναι σχετικά απλή, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία επεξεργασίας.

Τα φύλλα  plexiglass συνήθως είναι διαθέσιμα με προστατευτικό χαρτί, για προστασία από τις γρατσουνιές. Η διαδικασία κοπής θα πρέπει να είναι προσεκτική, ούτως ώστε να αποφύγετε την πρόκληση εκδορών και γρατσουνιών, οι οποίες ακόμα και σε μικρό βαθμό, είναι ικανές να χαλάσουν την εμφάνιση της κατασκευής σας. Aκολουθήστε τις οδηγίες που ενδέχεται να υπάρχουν στο χαρτί για να διαπιστώσετε τα σημεία κοπής.

Η διαδικασία κοπής πλεξιγκλάς έχει ως εξής:

-Τοποθετήστε το φύλλο  plexiglass σε μια επίπεδη επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα κοντά.

-Σημαδέψετε το plexiglass με ειδικό μολύβι στα σημεία που θέλετε να κόψετε. Mπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χάρακα για να τραβήξετε πιο ίσιες και ακριβείς γραμμές.

-Μαζί με τις γραμμές που έχετε σημαδέψει  προσεκτικά κόψετε το plexiglass 5 με 10 φορές με κόπτη γυαλιού.

-Μετακινήστε την  σημαδεμένη άκρη παράλληλα με την άκρη της επιφάνειας.

-Πιέστε τα χέρια σας με δύναμη  προς τα κάτω ώστε το υλικό να σπάσει  στην σημαδεμένη γραμμή.

Με αυτή την διαδικασία μπορούμε να κόψουμε απλά  σχήματα όπως τρίγωνα, τετράγωνα και ορθογώνια.  Για πιο περίπλοκα σχήματα, μάλλον θα χρειαστείτε πριόνι με ειδική λεπίδα κοπής ακρυλικού ή  ειδική λεπίδα  κοπής αλουμινίου ή οποία δουλεύει με παρόμοιο τρόπο.  Τα δόντια της λεπίδας θα πρέπει να είναι λεπτά, όλα στο ίδιο ύψος και με την ίδια απόσταση το ένα με το άλλο, για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο τελικό στάδιο της κοπής, θα πρέπει να ομαλοποιήσετε της αιχμηρές γωνίες και αυτό επιτυγχάνεται με το πριόνι ειδικής λεπίδας μου αναφέρθηκε προηγουμένως.

acrylic-PLEXIGLASS-ΠΡΟΠΟ νομισματα-σε-plexiglass σταντ-με-εικόνα-από-plexiglass