Πώς να καθαρίσετε και να διατηρήσετε τις plexiglass κατασκευές σας άθικτες

Εάν έχετε στην κατοχή σας  κατασκευή plexiglass  σίγουρα θα έχετε ήδη ακούσει ότι σε γενικές γραμμές χρειάζεται λιγότερη προσοχή από το γυαλί. Ωστόσο ένα συγκριτικό μειονέκτημα του plexiglass είναι ότι  είναι  επιρρεπές στις γρατσουνιές και — σε λιγότερο βαθμό–  στην σκόνη. Το φαινόμενο αυτό γίνεται και πιο εμφανές όταν το διάφανο προστατευτικό φιλμ που το διαπερνά έχει αφαιρεθεί.

Για να αποφύγετε ή και να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα ακολουθήστε την πιο κάτω διαδικασία:

-Aπομακρύνετε τυχόν σκόνη και πρωτεΐνες με την βοήθεια ενός σωλήνα αέρος με κομπρεσέρ. Ο σωλήνας  θα πρέπει να έχει κατεύθυνση προς τα πλάγια  από την μία πλευρά στην άλλη και όχι κατά μέτωπο.

-Σκουπίστε την επιφάνεια του  Plexiglass με ένα ρούχο βρεγμένο με ζεστό νερό. Μην χρησιμοποιήσετε πολύ πίεση. Προσοχή: Mην χρησιμοποιείτε ρούχο που δεν έχει βρεχτεί προηγουμένως, αλλιώς κινδυνεύετε να μεταφέρετε την σκόνη ακόμα πιο βαθιά στο εσωτερικό της επιφάνειας.

Επίσης αποφύγετε την  χρήση καθαριστικών αμμωνίας γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές.  Εάν θα χρησιμοποιήσετε καθαριστικό βεβαιωθείτε ότι είναι ήπιο και κατάλληλο για καθαρισμό πλαστικού.

-Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη  για πιο βαθύ καθαρισμό, αναμείξτε ¼ του φλιτζανιού απορρυπαντικό  με ζεστό νερό σε ένα μικρό κουβά, ανακατέψετε μέχρι να γίνει αφρός και βουτήξετε μέσα ένα πετσί ή σφουγγάρι . Στραγγίξετε το και με λίγη πίεση, απομακρύνετε τυχών ακαθαρσίες και λιπαρότητα. Στεγνώστε την επιφάνεια με ένα λεπτό ρούχο από μικρο-ίνες, προσπαθώντας να μην το τρίβετε πολύ για να αποφύγετε μικροεκδορές.

Για διόρθωση γρατσουνιών, θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδικό βερνίκι  ή αλοιφή. Μερικοί έχουν διαπιστώσει ότι η αλοιφή αυτοκινήτου ή το μηχανέλαιο μπορεί να διορθώσει τις γρατσουνιές αλλά είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας, σε τέτοιες περιπτώσεις.

περιστέρι-plexiglass-petropoulos σταντ-για-φυλλάδια τάβλι-από-πλεξιγκλας