Καθαρισμός και συντήρηση πλέξιγκλας

Για τον καθαρισμό

Το plexiglass είναι ένα θαυμάσιο υλικό που αν το προσέξετε καλά, μπορείτε να το κρατήσετε σαν καινούργιο για χρόνια. Ο καθαρισμός του πλέξιγκλας είναι μια πολύ απλή διαδικασία που μπορείτε να κάνετε 3 μήνες μετά αφού αγοράσετε το προϊόν. Το πλέξιγκλας μαζεύει στατικό ηλεκτρισμό και γι’ αυτό χρειάζεται καθαρισμό 3 μήνες μετά.

Για το καθαρισμό του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό πανάκι στεγνό ή ακόμα καλύτερα, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τη σκόνη που μπορεί να καλύπτει το αντικείμενο σας (αν πχ είναι κάποιο έπιπλο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γνωστό σε όλους μας Overlay. Το Overlay θα απομακρύνει τη σκόνη εντελώς και επίσης θα αφαιρέσει όλο τον στατικό ηλεκτρισμό από το αντικείμενο. Έτσι, το αντικείμενο plexiglass που θα έχετε θα μπορεί να μείνει καθαρό για πάντα χωρίς να το ξαναπειράξετε!

Εναλλακτικά, αντί να χρησιμοποιήσετε Overlay, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε AJAX Antistatic (επίσης αφαιρεί τη σκόνη και τον στατικό ηλεκτρισμό).

Για τις γρατσουνιές

Για πολύ ελαφριές γρατσουνιές που έχει η κατασκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γνωστό Brasso που χρησιμοποιείτε για τα ασημικά σας. Το Brasso περιέχει τα σωστά συστατικά στις σωστές ποσότητες και μπορεί να καλύψει τις πολύ μικρές γρατσουνιές και τα χτυπηματάκια. Προσοχή μόνο χρειάζεται στο οινόπνευμα, το Brasso για τα ασημικά περιέχει ελάχιστο. Μη προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε μεγάλες γρατσουνιές χρησιμοποιώντας καθαρό οινόπνευμα.

Τι να μη βάλετε στο πλέξιγκλας

Στο plexiglass, όπως και σε όλα τα πλαστικά/ακρυλικά, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να βάζετε τα παρακάτω υλικά:

  • Οινόπνευμα
  • Ασετόν
  • Διαλυτικό
  • Βενζίνη

Τα παραπάνω είναι ικανά να χαλάσουν ανεπανόρθωτα τη κατασκευή σας

Αν χρειάζεστε παραπάνω βοήθεια σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση της κατασκευής σας μπορείτε να μας καλέσετε δωρεάν στο 210 – 97 15 424 για να σας βοηθήσουμε!